11 Kasım 2019 Pazartesi

yalanci kelle paca corbasi tarifi

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gramhaşlanmış et
  • 2,5 su bardağıet suyu
  • 2,5 su bardağısıcak su

    Terbiyesi için:

  • 4 yemek kaşığıyoğurt
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 1 adetyumurta sarısı
  • 2 dişsarımsak
  • 2 yemek kaşığısirke
  • 2,5 yemek kaşığıun

    Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Et suyunuz yoksa yerine et bulyon kullanarak da yapabilirsiniz. Aynı tarifi didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyuyla ya da tavuk bulyonla da hazırlayabilirsiniz.

  1. Haşlanmış eti güzelce didikleyin.

  2. Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakın.

  3. Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktarın ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatın.

  4. Ayrı bir kasenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri tortu kalmayana dek güzelce çırpın.

  5. Kaynamakta olan sulardan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kasenin içerisine aktarın. Kasenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpın.

  6. Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştırın.

  7. Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.

  8. Toz kırmızı biber ve tereyağını bir minik tavanın içerisinde eritin. Ardından çorbanızın üzerine dökerek servis edin. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder